Currently Browsing

Onderhoud maart
 

Onderhoud maart

Op een zonnige voorjaarsdag buiten bezig zijn, omringd door de frisse lucht en het zachte zonlicht, is een waar genot voor elke tuinliefhebber. Het is het moment waarop de natuur ontwaakt uit haar winterse sluimer en de tuin weer tot leven komt. Een tijd van belofte en vernieuwing, waarin we onze handen uit de mouwen steken en onze groene oase klaarmaken voor het komende seizoen.

 

Schoonmaken van potten en bloembakken: Laten we beginnen met een praktische taak: het schoonmaken van onze potten en bloembakken. Na een lange winter kunnen ze bedekt zijn met aarde, mos en misschien zelfs wat algen. Neem een emmer met warm water en een milde zeepoplossing en schrob de potten grondig schoon. Vergeet niet om ook de binnenkant en de afwateringsgaten aan te pakken. Zo creëer je een frisse start voor je planten.

 

Inventariseer je voorraad tuinaarde en organische mest: Nu de potten schoon zijn, is het tijd om te inventariseren. Loop door je tuin en kijk of je nog voldoende tuinaarde en organische mest hebt. Deze twee elementen zijn essentieel voor een gezonde groei van je planten. Tuinaarde zorgt voor een goede structuur en voedingsstoffen in de bodem, terwijl organische mest de planten voorziet van de benodigde voedingsstoffen. Zorg ervoor dat je voldoende voorraad hebt, zodat je dit tuinseizoen niet misgrijpt.

 

Een beloftevolle tijd: Het voorjaar is een tijd van belofte. De eerste bloesems verschijnen aan de fruitbomen, de narcissen steken hun kopjes boven de grond uit en de vogels fluiten vrolijk. Het is het moment om te zaaien, te planten en te dromen van een weelderige tuin vol kleur en geur. Dus trek je tuinhandschoenen aan, pak je gereedschap en ga aan de slag. Voor je het weet, geniet je van een bloeiende oase waarin je de natuur haar gang laat gaan.

 

Contact

Jouk Mussche Tuinen

Oude Rijksweg 90b
7951 DL Staphorst

Tel. 0522 443 246 ‎
Mob. 06 - 11918291
Mob. Herman Visscher: 06-10723110

Jouk Mussche